fbpx

Tag: Εστιατόρια

Έρχονται νέα μέτρα και ωράριο σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και νέα απαγόρευση κυκλοφορίας


Νέα σκληρά μέτρα έρχονται στην εστίαση. Η επιτροπή εισηγήθηκε να αλλάξει το   ωράριο σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ    και προφανώς να μειωθεί. Πάει για επέκταση η απαγόρευση κυκλοφορίας. «Ματώνει» ο κλάδος της εστίασης στην Ελλάδα.



[...]

περισσότερα

Τόνος πουλήθηκε… 2,7 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατορίου σούσι

Τόνος πουλήθηκε… 2,7 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατορίου σούσι







Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό



Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο. [...]

περισσότερα

Το κλειστό κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων

Το κλειστό κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων






Ο σεφ Adam Perry Lang είναι μέγας μύστης του κρέατος, κι αυτό ακριβώς προσφέρει στο εστιατόριό του APL στο Λος Άντζελες, τις ιδιαίτερες υπηρεσίες του.

Το κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων έχει όνομα, «APL Beef Club» το λένε, και αυτό που θα βρεις εδώ δεν θα το βρεις πουθενά αλλού. [...]

περισσότερα

Under: Ανοίγει την Άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

Το «Under» (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), ένα πολύ εντυπωσιακό εστιατόριο θα ανοίξει την Άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία, το οποίο θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη.
[...]

περισσότερα

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα

diatrofi stin arxaia ellada

 

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Οι αρχαίοι Έλληνες γεύοταν πολύ διαφορετικά φαγητά από ότι οι σημερινοί Έλληνες. Αντίθετα με τους κατοίκους των μικρών πόλεων, οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν όλο το χρόνο να ασχοληθούν –εκτός των άλλων- και με την υγιεινή διατροφή αλλά και τη φυσική άσκηση, δεδομένου ότι τουλάχιστον στα σπίτια των αστών, υπήρχαν δούλοι για τις καθημερινές εργασίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το μαγείρεμα. [...]

περισσότερα

Καταργούνται σταδιακά και στην Ελλάδα τα πλαστικά καλαμάκια

Πλαστικά Καλαμάκια

 Καταργούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα μέλη της ΕΝΕΑΠ παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες- είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις, είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους. [...]

περισσότερα

10 Εστιατόρια που μπορείς να αποκτήσεις τις πιο τρελές εμπειρίες

 Κατά καιρούς βλέπουμε πρωτότυπα εστιατόρια που μας προκαλούν εντύπωση και θα θέλαμε να πάμε, έστω μια φορά στη ζωή μας. Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα εστιατόρια που σίγουρα θα σας εκπλήξουν, και θέλετε να τα δείτε έστω κι από εδώ!


[...]

περισσότερα

Χρυσοί Σκούφοι 2018: Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Κορυφώθηκε το φετινό σαφάρι των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων με την απονομή των Χρυσών Σκούφων, αναδεικνύοντας θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι.


Για 25η χρονιά οι «Χρυσοί Σκούφοι» απονεμήθηκαν στα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια. Στη φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» με οικοδεσπότες τους Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρη Αντωνόπουλο μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Όμως οι διακρίσεις για τον σεφ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Sani Dunes», στο Sani Resort. [...]

περισσότερα

Τέλος τα χύμα λαδόξιδα στα εστιατόρια

ladoksido

Από τη  1η Ιανουαρίου 2018, το "λαδόξιδο" στα εστιατόρια σερβίρεται μόνο σε σφραγισμένα μπουκάλια μιας χρήσης, αφού το υπουργείο ανάπτυξης απαγόρευσε τα μπολ και άλλες συσκευασίες, όπου τα σέρβιραν μέχρι τώρα και χύμα .


Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από 15 χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κύριων ελαιοπαραγωγών χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Απλώς προστατεύουμε τους καταναλωτές. Καθιστούμε σαφές ότι όταν θέλεις να έχεις ελαιόλαδο συγκεκριμένης ποιότητας στο τραπέζι, τότε θα πρέπει να παίρνεις ακριβώς αυτό για το οποίο πληρώνεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly.«Ο κανόνας αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας στήριξης της βιομηχανίας ελαιολάδου στην Ε.Ε., που παλεύει με τις χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι παραγωγοί είναι οι ίδιες χώρες του Νότου που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση», σχολιάζουν οι Financial Times. 

 

[...]

περισσότερα