fbpx

Categories Archives: Εστιατόρια

Τα πιο παλιά εστιατόρια του κόσμου

Η απάντηση στην ερώτηση "από πότε λειτουργεί;" ίσως και να είναι ασαφής για τα παρακάτω εστιατόρια, που έστρωσαν αρκετούς αιώνες πριν το πρώτο τους τραπέζι και τα μενού τους χάνονται κάπου στα βάθη του χρόνου. Είναι κάποια από τα ελάχιστα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που κατάφεραν να ξεπεράσουν οποιουδήποτε είδους δυσκολίες, να φιλοξενήσουν σημαντικές μορφές της ιστορίας και να φτάσουν να αποτελούν σήμερα ναούς της γαστρονομικής κληρονομιάς, όχι απαραίτητα για τις επιδόσεις της κουζίνας τους. [...]

περισσότερα

Οδηγός Michelin 2019 Ανακοινώθηκαν τα ελληνικά αστέρια

Ο Οδηγός Michelin Main Cities of Europe για το 2019 ανακοινώθηκε σε λαμπρή τελετή στη Βιέννη και για μία ακόμα χρονιά στον ελληνικό έναστρο ουρανό επικρατεί νηνεμία, χωρίς ανατροπές πέραν ενός νέου Bib Gourmand που απέσπασε η γαστροπάμπ 7 Food Sins και της πρότασης του Sense από τον Οδηγό με Michelin Plate.


[...]

περισσότερα

Τόνος πουλήθηκε… 2,7 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατορίου σούσι

Τόνος πουλήθηκε… 2,7 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατορίου σούσι







Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό



Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο. [...]

περισσότερα

Το κλειστό κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων

Το κλειστό κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων






Ο σεφ Adam Perry Lang είναι μέγας μύστης του κρέατος, κι αυτό ακριβώς προσφέρει στο εστιατόριό του APL στο Λος Άντζελες, τις ιδιαίτερες υπηρεσίες του.

Το κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων έχει όνομα, «APL Beef Club» το λένε, και αυτό που θα βρεις εδώ δεν θα το βρεις πουθενά αλλού. [...]

περισσότερα

Αλλάζει ο νόμος για διανομείς: Υποχρέωση του εργοδότη μηχανάκι και καύσιμα

Αλλάζει ο νόμος για διανομείς: Υποχρέωση του εργοδότη μηχανάκι και καύσιμα 


Οι εργοδότες θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να παρέχουν στους διανομείς τον εξοπλισμό εργασίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το μηχανάκι, αλλά και την υποχρέωση να το συντηρούν.




Αυτό ανέφερε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, αναγγέλοντας τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου που προήλθε μετά τις απανωτές διαμαρτυρίες των ντελιβεράδων. [...]

περισσότερα

50% επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ σε Εστίαση – Λιανικό Εμπόριο και Εκπαίδευση



50% επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ σε Εστίαση - Λιανικό Εμπόριο και Εκπαίδευση









Το πρόγραμμα με τίτλο Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο Εστίαση – Εκπαίδευση» προκηρύχτηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:

  • στο λιανικό εμπόριο

  • στην παροχή υπηρεσιών εστίασης

  • την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης–κοινωνικής μέριμνας


[...]

περισσότερα

«Χαστούκι» της Ε.Ε. στους… σφετεριστές: Και επισήμως ελληνικός ο γύρος!

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο «ελληνικός γύρος». [...]

περισσότερα

Εστιατόρια: Αυτά είναι που δεν πρέπει να ξεχάσετε κατά την εκπαίδευση του προσωπικού σας

Οι περισσότεροι εστιάτορες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης εξαιτίας της αγάπης τους για το φαγητό και την επιχειρηματικότητα, ωστόσο, συχνά, υποτιμούν τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη λειτουργία του εστιατορίου- πέραν του μενού-  η εξυπηρέτηση των πελατών.


[...]

περισσότερα

Michelin: Η εταιρεία ελαστικών που έγινε η μέγιστη γαστρονομική διάκριση

Ο ταλαντούχος σεφ κορυφαίου εστιατορίου αγωνιά να σερβίρει το τέλειο γεύμα, καθώς υπάρχει η υποψία ότι ο κύριος που κάθεται στο κεντρικό τραπέζι είναι επιθεωρητής της Michelin. Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει αν το εστιατόριό του θα αποκτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin, αν θα κρατήσει ή θα χάσει αυτό που ήδη έχει, αν θα καταφέρει να πάρει τη μέγιστη διάκριση των τριών αστεριών. 

[...]

περισσότερα

Under: Ανοίγει την Άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

Το «Under» (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), ένα πολύ εντυπωσιακό εστιατόριο θα ανοίξει την Άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία, το οποίο θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη.
[...]

περισσότερα

10 Εστιατόρια που μπορείς να αποκτήσεις τις πιο τρελές εμπειρίες

 Κατά καιρούς βλέπουμε πρωτότυπα εστιατόρια που μας προκαλούν εντύπωση και θα θέλαμε να πάμε, έστω μια φορά στη ζωή μας. Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα εστιατόρια που σίγουρα θα σας εκπλήξουν, και θέλετε να τα δείτε έστω κι από εδώ!


[...]

περισσότερα