fbpx

Categories Archives: Μαγειρική

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο

Η εξήγηση κορυφαίου σεφ.


«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο» λέει ο Αλέν Ντουκάς. Και δεν είναι όποιος και όποιος. Πρόκειται για διάσημο Γάλλο σεφ, με τρία αστέρια Michelin, ο οποίος έχει πλέον ανοίξει δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία. [...]

περισσότερα

Πως συνδυάζουμε κρασί με σαλάτα

Πως συνδυάζουμε κρασί με σαλάτα






Όταν ρωτάμε πώς συνδυάζετε κρασί με σαλάτα είναι σαν να ρωτάμε πώς να συνδυάσουμε το κρασί με κρέας ή ποιο κρασί πηγαίνει με λαχανικά. Το εύρος των απαντήσεων είναι υπερβολικά μεγάλο και για να βρούμε τις αντιστοιχίες, πρέπει να σκεφτούμε με πολύ πιο συγκεκριμένους όρους. Οι σαλάτες έχουν κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικές μορφές - μερικές βασίζονται σε κρέμες και μαγιονέζες, ενώ άλλες διαθέτουν ψάρι, τυρί, ντομάτα ή και κάθε είδους κρέατα από στήθος πάπιας μέχρι φιλέτα φιλέτου.

 

[...]

περισσότερα

Τι συμβαίνει όταν πρασινίζουν οι πατάτες και πόσο επικίνδυνο είναι. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης

Τι συμβαίνει όταν πρασινίζουν οι πατάτες και πόσο επικίνδυνο είναι. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης






Οι πατάτες είναι από τις αγαπημένες τροφές όλων, καθώς μπορούν να μαγειρευτούν με διαφορετικούς τρόπους, που είναι όλοι εξίσου νόστιμοι. Πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος, αλλά πολλές φορές δεν τηρείται αυτός ο «κανόνας».

[...]

περισσότερα

Η διατροφική προτίμηση των Ελλήνων που αποτρέπει τροφιμογενείς λοιμώξεις

Η προτίμηση των Ελλήνων στα καμένα κρέατα αποδεικνύεται αποτρεπτική για τυχόν τροφιμογενείς λοιμώξεις, αλλά απαράδεκτη από πλευράς γαστρονομίας, όπως διαπιστώνει ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Tμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Κώστας Κουτσουμανής, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Βιολογικών Κινδύνων (BIOHAZ Panel) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA). [...]

περισσότερα

Έπεσε ένας μεγάλος μύθος. Το πιο γνωστό σουηδικό έδεσμα είναι τελικά τουρκικό

Σίγουρα έχετε ακούσει για τα περιβόητα σουηδικά κεφτεδάκια. Είναι το φαγητό σήμα κατατεθέν της χώρας. Όμως ήρθε μια αποκάλυψη που συγκλόνισε τους πάντες: τελικά δεν είναι σουηδικά, αλλά τουρκικά. Η… αποκάλυψη έγινε από τον επίσημο λογαριασμό της χώρας στο twitter, το @swedense, και όπως ήταν φυσικό τα τουρκικά μέσα υποδέχτηκαν το νέο με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. «Τα σουηδικά [...]περισσότεραΈπεσε ένας μεγάλος μύθος. Το πιο γνωστό σουηδικό έδεσμα είναι τελικά τουρκικό

Ο λαχταριστός χάρτης του street food στην Ευρώπη. Πόσες θερμίδες έχει το σουβλάκι, ένα ρώσικο πιροσκί και τα αγγλικά fish & chips

Μια σημαντική γεύση του πολιτισμού και της καθημερινής ζωής των κατοίκων μιας χώρας μπορεί να πάρει ένας τουρίστας μέσα από την κουζίνα της. Πέρα από τα εστιατόρια και την παραδοσιακή γαστρονομία ενός τόπου, δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει το λεγόμενο φαγητό του δρόμου, δηλαδή την πιο οικονομική και γρήγορη επιλογή των κατοίκων κάθε χώρας.


[...]

περισσότερα

Το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου κοστίζει 185 δολάρια

Most expensive sandwich

Ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς άνοιξε ένα μικρό εστιατόριο, το Don Wagu, στην South William Street στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα σερβίρει τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη.

Το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί κυρίως για take-away φαγητό, καθώς υπάρχουν μόλις έξι θέσεις στο μπαρ. [...]

περισσότερα

Τέσσερα διάσημα γερμανικά φαγητά

4 διάσημα γερμανικά φαγητά


Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γερμανική κουζίνα. Κάθε περιοχή της Γερμανίας έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, με το ψητό χοιρινό κότσι (Schweinehaxe) να είναι το μόνο πιάτο που συναντάμε σχεδόν σε όλη τη χώρα.Εμείς όμως θα σας αναφέρουμε τα τέσσερα από τα πιο γνωστά πιάτα των Γερμανών, και λίγη Ιστορία γι' αυτά.


 

 

[...]

περισσότερα

Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα

diatrofi stin arxaia ellada

 

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Οι αρχαίοι Έλληνες γεύοταν πολύ διαφορετικά φαγητά από ότι οι σημερινοί Έλληνες. Αντίθετα με τους κατοίκους των μικρών πόλεων, οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν όλο το χρόνο να ασχοληθούν –εκτός των άλλων- και με την υγιεινή διατροφή αλλά και τη φυσική άσκηση, δεδομένου ότι τουλάχιστον στα σπίτια των αστών, υπήρχαν δούλοι για τις καθημερινές εργασίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το μαγείρεμα. [...]

περισσότερα

Πόσες μερίδες… να εκτυπώσω;

Εκτυπωτής φαγητού

Αν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι πρόχειρα, δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί του εκτυπωτή και η μερίδα σας θα...τυπωθεί μέσα σε λίγα λεπτά!


Πως θα σας φαινόταν στο μέλλον να κάθεστε γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να περιμένετε από έναν… εκτυπωτή να μαγειρέψει το γεύμα της γιορτής; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Μάλλον όχι, απαντούν οι επιστήμονες που δηλώνουν ότι στο μέλλον ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής δεν θα εκτυπώνει αλλά θα μαγειρεύει τα φαγητά μας! [...]

περισσότερα

Τι θα τρώμε στο πολύ κοντινό μέλλον

Τί θα τρώμε στο μέλλον

Πιάτα (αυριανής) ημέρας: Burger που προφυλάσσει από καρδιακά επεισόδια και μπριζόλα χωρίς κρέας.


[...]

περισσότερα