Τι είναι το Rib eye

Μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές της εποχής μας είναι το rib eye, σταθερό στις κάρτες όλων των εστιατορίων. Τι είναι όμως το rib eye και γιατί είναι τόσο περιζήτητο;
[...]περισσότερα
Είναι το δεύτερο διασημότερο τοπικό προϊόν, μετά το ούζο! Πιπεράτο, με έντονη αλμυρή γεύση και σκληρή υφή, το λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι ένα ακόμη εκλεκτό ελληνικό προϊόν, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.). [...]
περισσότερα
Το Leucocarpa, το οποίο αποκαλείται και Leucolea, είναι μια ποικιλία ελιάς η οποία χαρακτηρίζεται από μικρούς καρπούς, οι οποίοι κατά την ωρίμαση παίρνουν ένα λευκό-ιβουάρ φιλντισένιο χρώμα, όπως το χρώμα του ελεφαντόδοντου. Ονομαζόταν επίσης και “leucolea” (Λευκολέα = Λευκή + Ελαία), το οποίο σημαίνει “λευκή ελιά”, λόγω του χαρακτηριστικού χρώματός της, το οποίο παραμένει λευκό ακόμη και όταν φτάσει στην πλήρη ωριμότητα! [...]
περισσότερα
Στις 5 Νοεμβρίου 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος γράφει στο ημερολόγιό του ότι οι άνδρες του είδαν ένα νέο φυτό στην Κούβα, που οι ντόπιοι ονομάζουν μαχίζ. Ήταν το γνωστό μας καλαμπόκι (Zea Mays, η επιστημονική του ονομασία), ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά της διατροφικής αλυσίδας στις μέρες μας. [...]
περισσότερα