fbpx

Τι θα τρώμε στο πολύ κοντινό μέλλον

Τί θα τρώμε στο μέλλον

Τι θα τρώμε στο πολύ κοντινό μέλλον

Πιάτα (αυριανής) ημέρας: Burger που προφυλάσσει από καρδιακά επεισόδια και μπριζόλα χωρίς κρέας.

Βγάζουμε το καπέλο στους μετρ της υψηλής νανοτεχνολογίας. Σε ελάχιστο καιρό από σήμερα, θα μπορείς να γεύεσαι μια χορταστική μπριζόλα χωρίς να νιώθεις τύψεις για τη χοληστερόλη σου και θα πίνεις νερό στο όνομα των εφευρετών του… νερού που θα θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου. Το κυριότερο; Αυτά τα λαμπρά επιστημονικά μυαλά φρόντισαν και για τη μπίρα σου: δεν θα ξεθυμαίνει, όση ώρα κι αν την αφήνεις στο ποτήρι σου. Οι τροφές του μέλλοντος, οσονούπω στο τραπέζι σου.

Η μπίρα που διατηρεί συνεχώς τον αφρό της

Μπίρα

Αμερικανοί ζυθοποιοί έχουν ήδη βγάλει στην παραγωγή πλαστικά μπουκάλια μπίρας από νανομόρια, τα οποία βοηθούν να διατηρείται η πίεση και η ενανθράκωση της μπίρας μέσα στη συσκευασία.

 

 

Milkshake χωρίς θερμίδες

milkshakeΤοποθετώντας 4-6 nm (ένα νανόμετρο -1 nm- ισούται με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου) μόρια διοξειδίου του πυριτίου και ανακατεύοντάς τα μέσα σε ένα μπολ  με απλή, κανονική, λιωμένη σοκολάτα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Western Sydney, ανακάλυψαν ότι η γεύση παρέμεινε ίδια αλλά οι θερμίδες είχαν εξατμιστεί. Πώς και γιατί; Το μυστικό θα διατηρηθεί καλά κρυμμένο έως ότου το προϊόν διατεθεί στην αγορά.

 

 

Το νερό που θα τονώνει το ανοσοποιητικό σου

Νερό

Ερευνητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης στη Γερμανία, ανακάλυψαν ότι αναμειγνύοντας κολλοειδή μόρια αργύρου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό, μετατρέπονται αυτόματα σε έναν καθαριστή αίματος, σκοτώνοντας όλα τα παθογόνα βακτήρια και τους ιούς και τα οποία τα περνά μέσα από το συκώτι, χωρίς να το δηλητηριάζει.

 

 

Μη αλλεργιογόνα φιστίκια

Φιστίκια

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δουλεύουν πάνω σε τρόπους που θα συρρικνώσουν τις πρωτεΐνες και τη γλουτένη των φιστικιών στο μικρότερο δυνατό επίπεδο, ώστε το σώμα να μην ωθείται στην παραγωγή ισταμίνης (ο κυριότερος παράγοντας δημιουργίας αλλεργικών συμπτωμάτων).

 

 

Burger χωρίς χοληστερίνη

burger

Στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια παραλλαγή νανομορίων της  HDL χοληστερόλης, τα οποία τοποθέτησαν σε λιπαρές τροφές (όπως το μπιφτέκι του burger). Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα νανομόρια κατάφεραν να διώξουν από το αίμα την «καλή» χοληστερόλη (LDL) αδρανοποιώντας τις λειτουργίες του συκωτιού να παράγουν «κακή» χοληστερόλη.

 

 

Μπριζόλα χωρίς κρέας

Μπριζόλα

Βρετανοί νανοτεχνολόγοι του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο ζενίθ της επιστημονικής τους διατριβής, έχουν παρασκευάσει ένα τρόφιμο από πρωτεΐνες γάλακτος που μοιάζει με κρέας, χωρίς καθόλου λιπαρά και με γεύση δέκα φορές νοστιμότερη από την πιο καλοψημένη σπαλομπριζόλα που έχεις φάει ποτέ.

 

ΠΗΓΗ : askmen